13 listopad, 2012 | Nema komentara
TURSKA KUPELJ

Parna ili turska kupelj jednostavno znači “kupanje” u prostoriji ispunjenoj zasićenom parom, a temelji se na biološkom djelovanju topline u obliku vrućeg i vlažnog zraka (temperatura zraka iznosi između 40 i 50° C, a relativna vlažnost zraka 80 – 100%).

 

Sa svojim tonificirajućim i relaksirajućim svojstvima, parna ili turska kupelj jedna je od boljih metoda u borbi protiv stresa kojemu smo svakodnevno izloženi. Parna kupelj raj je za tijelo i dušu, osigurava relaksaciju i osjećaj ugode, posebice nakon stresna i naporna dana. Mogu je koristiti ljudi svih životnih dobi, uz kontrolu tlaka i respiratornih smetnji.

 

Učinak topline i pare očituje se u tome što pomaže optoku krvi i limfe otpuštajući toksine u procesu pojačana znojenja i tako potpomaže detoksikaciji organizma. Toplinom uzrokovano širenje pora olakšava prodor pare u kožu i odstranjivanje odumrlih stanica i nečistoća, što rezultira sjajnom, elastičnom i mekom kožom. Visoka temperatura parne kupelji stimulira i vitalne funkcije, pospješuje imunitet i daje tijelu dodatnu energiju.

 

S druge strane, inhalacija tople pare i mirisnih esencija omogućuje hidrataciju pluća i tretmane kod različitih smetnji dišnog sustava, kao što su astma, pušački bronhitis, kronični kašalj i slično.

 

Dodatno korisno djelovanje je što u kombinaciji s hladnim tušem poboljšava cirkulaciju, pomaže uklanjanju celulita i obnavljanju tkiva.

 

Da bi se postigli optimalni rezultati za zdravlje, ljepotu i psihičko zadovoljstvo, parnu kupelj treba upotrebljavati tri puta tjedno, s tim da se ta tri odlaska mogu rasporediti na jedan, dva ili tri dana. Zbog umora koji nastupa nakon tretmana, preporučljivo je kupelj koristiti u popodnevnim i večernjim satima. Parna kupelj preporučuje se osobama koje pate od nesanice, loše cirkulacije, suhe i oštećene kože, mišićne napetosti, reumatskih tegoba, bronhitisa…

 

Cijena : sat vremena 60 kuna, svaka dodatna osoba 10 kn

Partneri centra
  • Cedevita
  • Cockta
  • Jamnica
  • Karlovačko
  • Multipower
  • OK Olimpik